Lumea Culinara

Inghetata la furculita

0

O prinţesă a fost întrebată odată ce ar prefera: o îngheţată bună sau un bărbat fierbinte. Femeia a râs şi ar fi răspuns că ar savura o îngheţată  ca să descopere un bărbat fierbinte. Situaţia e oarecum similară cu urgenţa care te loveşte când afli că în următoarele două ore ţi se umple casa de oameni şi tu, tu eşti complet descoperită. Dintr-un frigider gol şi două mâini preaocupate trebuie să încropeşti ceva. Bonus, mai e şi cald nevoie-mare şi lumea se uită atent la ce mănâncă, nu de alta dar ar mai trebui să intrăm şi în costumele de baie. Aşa că lista cu opţiuni în ofertă se scurtează considerabil. Gândit-regândit-analizat, şi... Şi iată ce-a ieşit (ca să fie bucuria completă, la nici o lună, telefonul meu a crăpat, luând cu sine toate fotografiile de preparate realizate şi încercările de filmuleţe; dumnezeul telefoanelor să-l odihnească şi voi să iertaţi poza împrumutată de pe shutterstock.com):


Îngheţată de cafea super-rapidă, "la furculiţă"


Timp de preparare: max 15 min, 2 h repaus la congelator
Nr. porţii: aprox. 10 portii a câte 2 globuri/porţie


Ingrediente:

300 ml frişcă 
200 ml lapte condensat
150 gr stafide
esenţă de portocale, sau coajă de portocale rasă
50 gr ciocolată topită şi răcită, dar lichidă
5 linguri de cafea espresso tare sau 5 linguri de cafea ness şi 2-3 linguri de apă
1 lingură extract de vanilie

Cum se face?

1. Bate frişca până vezi că devine uşor spumoasă (cam de jumătate, nu trebuie să se întărească);
2. adaugă restul ingredientelor şi amestecă bine până se întăreşte uşor şi are consistenţa unei creme potrivit de dense;
3. toarn-o într-un recipient de plastic şi dă-o la congelator. 

Poftă bună!

sursa foto: www.shutterstock.com

0 Comentezi?:

Trimiteți un comentariu