Lumea Culinara

Ciorba de pui cu agrise

4
Ciorbita de pui cu agrise ca la Cluj
Vara nu-ti doresti nimic mai mult decat o ciorbita acrisoara, usoara, care sa te racoreasca si sa te hraneasca.  Dar mai ales care sa se faca iute si sa nu te incinga, prajindu-te la caldura aragazului ori a sobei.

Ei bine, spaniolii fac gazpacho vara, altii inventeaza supe reci "la frigider", altii nu se mai ating defel de foc pentru a gati. In bucataria maghiara din Transilvania, vara vine cu ciorbe/supe de fructe: visine, mere, prune ori ... agrise, chiar strugurei.  Mai sa fie!?! Uite ca e!

Iara pentru damele cu voie si dorinta de frumusete ori tinerete far' de batranete, agrisele ar trebui sa fie mari prietene avand in vedere cata bogatie de vitamina C pot ascunde in fructul ciudat, nici strugure nici "bolundarita".

Idee pentru frumusetea ta: amesteca o lingura de fructe de agrise bine spalate si zdrobite cu o lingura de iaurt si aplica pe decolteu. Lasa sa actioneze 10 minute apoi indeparteaza cu apa calduta si aplica un strop de ulei de masline putin caldut. Efectul "piele de bebelus" e garantat!

Si deja stii bine ca pur si simplu nu rezist sa fac reteta intocmai cum am "prins-o", ca musai-musai sa-mi var eu ideile printre facerile altora, asa din dor de noutate. Deci iata "broderia" mea culinara in jurul ideii supei traditionale de agrise:

Ciorba de pui cu agrise
Ingrediente:
300 gr agrise
500 gr piept de pui
500 gr broccoli
3-4 morcovi
1 telina mica cu frunze
1 pastarnac
1-2 cartofi potrivit de mari
1 ou
(o lingurita de samanta de vorba si curaj sa scrii un comentariu)

Cum se face?
1. spala legumele bine; desparte broccoli in buchetele potrivit de mari, agrisele curata-le de mustati, morcovii, telina si cartofii curatati, ii tai felii si cubulete;
2. ceapa curatata si taiata cubulete impreuna cu morcovii, pastarnacul, telina se calesc in putin ulei de masline pana cand ceapa devine usor sticloasa; adaugi pieptul de pui taiat bucati potrivit de mari si cartofii si pui apa fierbinte peste sa le acopere pe toate bine; lasi la fiert pana s-a fiert pieptul de pui; adauga sare dupa gust;
3. adauga agrisele si mai lasa sa dea cateva clocote apoi trage ciorbita de pe foc si drege-o cu un ou batut.

Cum se serveste?
- inainte sa aduci ciorba la masa pune frunze de telina proaspete, taiate marunt si presara un praf de piper. Si de ti-o placea ciorbita asa, mai ca prin Ardeal, pune si o lingura de iaurt ori smantana proaspata. Mama ii pune si putina "vegeta". Eu personal, prefer gustul legumelor fara sarea si aditivii din "vegeta".

Pofta buna!

4 comentarii: Leave Your Comments

  1. Appгeciate this post. Will tгy it out.

    My weblog

    RăspundețiȘtergere
  2. Quand au début, je l'ai commenté je clique tҺe « Prévenez-moi quand de nouveaux commentaires sont ajoutés " case et maintenant chaque fois un commentaire est
    ajoutai-je reçois trois courriels avec tɦe sɑme commentaire. Iѕ il une wаy vous pouvez supprimer des personnes de ce service ?

    Thɑnks Μany !

    Alsoo visit mƴ websitethere comment recevoir gratuitement des codes PSN Store

    RăspundețiȘtergere
  3. Hi, аll is goіng sound here and ofcourse eѵery one iѕ sharing data, tɦat's aϲtually excellent, keеp uƿ writing.


    Mʏ web page

    RăspundețiȘtergere
  4. Тhanks for the auspicious writeup. It in realness սsed
    to Ƅe a leisure score it. Glint complicated tо mmore аdded agreeable fгom yߋu!
    However, how coսld we be in tangency?

    my blog poston download games for kids

    RăspundețiȘtergere