Lumea Culinara

La joaca cu toamna: paste cu dovleac si pesto reinventat

2
 Cu toamna te joci! Ce altceva ai putea face cu această doamnă pusă mereu pe șotii la colorat, decolorat frunze, măsluit ceruri palatine cu gusturi complicate, amestecate, răsturnate? Partea frumoasă a poveștii e că toamna are același farmec oriunde în lume. Nu doar în România.

Prin Saxonia toamna e plină de culoare. Asta dacă nu cumva vine prea repede la braț cu sora ei mai mare, iarna. Mai anii trecuți admiram culorile pline de bucurie ale toamnei saxone cu o uimire copilărească de parcă aș fi văzut întâia oară galben-ruginiu, roșu-aburiu.

Nu departe de mine, ”Elveția Saxoniei” își scutură promoroaca peste orașele din jur. O simți în oase. De te încumeți să urci până acolo, muntele te răsplătește în culori, savori și arome de neuitat. Aerul de munte al Saxoniei are parfum de muzică de Bach și suflet de toamnă eternă.Cu mintea și sufletul cutreierând prin munții acestui loc fascinant, m-am jucat cu și de-a toamna în farfurie. Am amestecat robustețe saxonă, stilizare italiană, puțin suflet românesc. A ieșit ceva rapid dar fabulos de gustos.


Penne cu dovleac și pesto reinventat


Ingrediente: 

1 pungă de paste ”Penne” (cca. 500 gr)
1 dovleac Hokkaido nu mai mare de o jumătate de kg, sau folosește dovleac de copt dar cu coaja mai subțire și dură
1 borcan de pesto de 100 de grame (sau fă și tu niște pesto cu vinete, o să-ți dau rețeta mai târziu)
50-100 gr nuci Macadamia, prăjite și ușor sărate
50 ml ulei
300 gr rucola proaspătă
sare, piper, o lingură de fulgi de chilli

Cum se face?

1. Fierbe pastele conform indicațiilor de pe pachet.
2. Taie dovleacul, curăță-l de semințe și taie-l în cuburi potrivit de mari. Trage-l în tigaie cu ulei până se înmoaie. 
3. Amestecă pesto-ul cu nucile macadamia tăiate grosier.
4. Pastele scurse de apă, amestecă-le cu dovleacul, rucola tăiată și ea grosier și 3/4 din pasta de pesto cu nuci. Adaugă sare, piper, fulgi de chilli după gust. Lasă să stea sub capac, la răcit cel puțin 10 minute, cât să-și tragă gust unele de la altele. Apoi le poți servi decorate cu frunze de rucola. 

Poftă bună!


2 comentarii: Leave Your Comments

  1. Stimata domnisoara, si dintr-o banala reteta te-ai priceput sa faci o simfonie de gusturi si culori; si supliment, ...Povestea !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos pentru apreciere! Sper sa fie la fel de apreciata simfonia odata gustata :)

    RăspundețiȘtergere