Lumea Culinara

Kokobubuline sau... spumoase de cocos

2
Când m-am apucat de joaca asta în bucătărie mă amuzam copios încă de Masha și familia ei de ursuleți, de năzbâtiile lor, de copilăria cu care îmi umpleam sufletul. Ei, sigur că o știți pe Masha! Dacă nu, o să găsiți video-ul care m-a inspirat să fac ”kokobubuline”... Mă rog, bubuline de cocos. În sfârșit! Înțelegeți voi: bombonele de cocos, spumoase și la fel de ușor de făcut precum gătesc toate personajele în desene animate.

Pe-afară miroase deja a iarnă saxonă, umedă și plină de culoare, surprinzătoare. Prin casă a cocos alinat la căldura cuptorului.

Un ceai de ghimbir, o poveste pântecoasă, o ciocolată cum n-ai mai văzut, îndesată în cană, o poveste, o glumă și mult râs... Și la final, niște kokobubuline spre deliciul publicului musafir. Noh, asta e aromă de viață la sfârșit de toamnă, cât o mai fi să fie ea lume.

Kokobubulinele sunt minunate a doua zi la cafea. Dacă supraviețuiesc! Dacă nu, bucurați-vă de ele lângă o cană mare de tot de ceai de ghimbir cu portocale sau lângă o cească mare de ciocolată caldă. (Apoi mergeți și la sală, că cică așa se cuvine mai nou a se consuma orice bunătate gurmandisă).




Și după ce v-ați delectat cu Masha, să purcedem la făcut și noi Kokobubuline!

Kokobubuline - spumoase de cocos


Nr. porții: 25 bucăți
Timp de pregătire: max. 30 min
Grad de dificultate: *


Ingrediente:

400 gr cocos
100 gr unt
1 albuș
150 gr zahăr

Cum se face?

1. Topește untul și lasă-l la răcit, fără să se întărească la loc. 
2. Bate albușul spumă, adaugă zahărul și bate iar până se întărește. Adaugă cocosul și la final untul topit și răcit, dar încă lichid. Amestecă prin răsturnare. Trebuie să obții o pastă mai consistentă ca să o poți lucra cu mâinile.
3. Cu mâinile umezite ușor cu apă formează bile potrivit de mari și așează-le într-o tavă pregătită cu hârtie de copt în ea. 
4. Pune bombonelele la copt în cuptorul de dinainte încins și coace-le la maxim 180 de grade Celsius până se roșesc ușor la suprafață (aprox. 15 min.).


Poftă bună!



2 comentarii: Leave Your Comments

  1. Facut ; UN DELICIU !!! ATENTIE LAAA...SILUETA ! ;)
    Si un pont: cand introducerti tava in cuptor, focul la miiiic; altfel, patiti ca mine; adica, vor iesti prea...brunete ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. :)))) Corect! Multumesc de precizare. Cat despre silueta se recomanda consumul cu mers la sala :P

    RăspundețiȘtergere