Lumea Culinara

Salata de oua umplute

2
O minune de culori, aroma si joaca in bucatarie. O reteta noua, altfel pe care v-o recomand cu drag pentru zilele lungi de vara. Merge nemaipomenit la un bufet suedez sau pur si simplu la o cina de vara cu amicii. E tare frumoasa, gustoasa, lejera si putin picanta.

Timp de preparare: 40-60 min
cantitate: un platou pentru 4 persoane

Ingrediente:
7 oua fierte tari
7 linguri maioneza sau smantana

1 lingurita de marar proaspat, maruntit

1 catel de usturoi zdrobit

1 salata verde mare

1 ciorchi
ne rosii cherry
4 felii bacon sau prosciuto crudo

70 gr cipsuri picante

3 cepe verzi

2 ardei rosii potrivit de mari


1. Taiati ouale in doua si asezati-le pe platou pe un pat din frunze de salata. Amestecati galbenusurile, smantana, usturoiul si mararul si umpleti albusurile. Printre ouale umplute aseyat feliutele de ardei, prosciuto, cipsurile, restul de salata taiata fasii potrivite si rosiile cherry intregi.

2. Stropiti totul cu un sos vinaigrette pe care il faceti amestecand in shaker: 6 linguri de ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie cu 1 lingurita de marar maruntit, 2 lingurite de mustar Dijon (merge si mustarul romanesc cu hrean, dar e mai putin fin), 1 catel de usturoi zdrobit, un praf de sare un varf de lingurita de praf de chili.

Secret: aduceti la masa sosul vinaigrette intr-un vas separat in asa fel incat fiecare sa-si poate pune cat doreste. Daca nu serviti salata imediat, nu puneti sosul vinaigrette, va inmuia legumele.

Pofta buna!

2 comentarii: Leave Your Comments

  1. Aspectul este minunat! Ca o pictură bine armonizată :) Se simte aroma, iar gustul îl intuiesc. Voi încerca mai mult ca sigur!
    Am o provocare:

    După zâmbet urmează...lacrimi...Te aştept cu drag pe tine şi pe cititorii tăi cu un răspuns la o nouă provocare pe Psalmdedor la întrebarea ,,Ce sunt lacrimile? ( Care este rostul lor? ) aici.
    Îţi doresc doar lacrimi de fericire! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Lacrimile sunt cel mai pretios lucru pe care corpul uman il emana. Contin aur pur si sunt singurele bucati din noi care il contin. Tot ele sunt singurele pe care Dumnezeu insusi le aduna acolo la El si le numara bine. Sunt singurele care nu se pierd in economia teocratiei Sale.

    Le lacrime sono la piu preziosa cosa che il nostro corpo crea. Contengono oro puro e sono gli unici pezzi del nostro essere che l'hanno. Solo loro sono quelle che Dio stesso le raccoglie e le conta bene. Sono le sole che non si perdono mai nell'economia della Sua teocrazia.

    RăspundețiȘtergere