Lumea Culinara

Humus de avocado - casatorie cu lautari...la blender

2
Humus de avocado - delicatesa vegana
Cand m-am apucat sa fac reteta asta eram in disperare de cauza. Vreo 3 fructe de avocado cumparate pe inghesuiala de la Kaufland, intr-o promotie au decis pur si simplu in frigiderul meu, ca in prezenta unui mango sa se coaca excesiv de rapid, iar fructul de mango sa se inroseasca, sa zemuiasca de motie, pana la a deveni  ca pe ramura la mama lui acasa. Of! - mi-am zis cand i-am vazut in castronasul de fructe in care stateau "cuminti". Inca un pic si jucam la vreo nunta "frigideroasa si fructoasa". Asa ca am luat frumos avocado-ul si l-am incuscrit cu niscaiva bunatati. A iesit o minune de reteta vegana, sa te lingi pe degete. In doi timp si trei miscari. Lipia libaneza a fost martor la nunta din bolul de sticla, iar nuntasi - niste boabe de soia crocante si niste samburi de dovleac prajiti!

Nr. portii: 8
Timp de preparare:  15 min
Ingrediente:
3 fructe de avocado bine coapte
1 caciulie de usturoi zdrobit
2 linguri de pasta de susan (humus)
1 rosie mare, coapta
sare, piper dupa gust
seminte de soia si de dovleac rumenite usor

Cum se face?

1. scoate pulpa de avocado si pune-o in blender, adauga rosia taiata in patru, adauga usturoiul si pasta de humus; amesteca cateva minute pana obtii o pasta fina; adauga sare si piper dupa gust.

Tips: serveste humusul de avocado cu bucati de lipie calda si presarata cu seminte putin rumenite.

Pofta buna!


2 comentarii: Leave Your Comments

  1. din cate stiu eu, pasta de susan se numeste Tahini, humus este pasta obtinuta din naut, tahini, usturoi, condimente si usturoi ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. asa este, Miradona. Eu de asta-data am pus tahini, insa alte dati am pus chiar humus. Difera putin gustul in rezultat. Poate trebuia mai degraba sa pun "/" decat sa trec intre paranteze, ma gandeam ca se intelege :)

    RăspundețiȘtergere