Lumea Culinara

Panino alla caprese

0

Foto&reteta@Lacrima - Panino alla caprese


Pentru cine inca nu e la vreo dieta de paine taiecioasa, de toate bunatatile interzicioasa, acest panino alla caprese e o gustarica (chiar pranz in toata regula, as zice) pe cinste.

Asadar, pregatiti-va gospodine sa impachetati multa vreme la aceasta bunatate pentru ghiozdanele nazdravanilor si pentru servietele sotiorilor.

Azi oricat m-as stradui nu ma pot gandi la o poveste. Saptamana care a trecu a fost una foarte grea si mi-a lasat in suflet o dara de tristete. Totusi, m-am imbunat cu acest panino ce mi-a adus gustul dulce si suav al Italiei si mi-a alinat toate cele.


Timp de preparare: 15 min
Nr. portii: 1, maxim 2

Ingrediente:
1 painica cu masline si ardei iute
2 rosii uscate, pastrate in borcan sub ulei
1/2 ardei rosu sau verde
1 rosie proaspata
2-4 felii de branza de capra (o puteti inlocui cu mozzarella)

Cum se face?
1. Taie painica proaspata in doua, pe lungime;
2. aseaza pe baza painicii un strat de branzinca, adauga rosiile uscate rupte in felii subtiri, ardeiul taiat felii subtirele si el, si la final rosia proaspata feliata si ea subtire;
3. asezoneaza cu sare, piper, si pune panino-ul pentru 2-3 min la microunde, sau in aparatul de sandwich, la temperatura inalta; 
4. serveste imediat taiat pe latime, sau ambaleaza in folie de aluminiu si ia-l cu tine la munca :).

Tips: Acest panino merge nemaipomenit la un party rustic, in gradina sau la un party de vineri seara, cand stai la o sueta cu prietenii. Insoteste-l de un paharel de vin alb imbogatit cu putin ghimbir si de alte gustari-aperitiv. 

Pofta buna!

0 Comentezi?:

Trimiteți un comentariu