Intre o zi si alta e mereu distanta de un an.
Si totusi cine poate cu adevarat cuantifica timpul, cine il poate pune intr-o forma umana? Ceasurile noastre, calendarele noastre sunt doar imagini ale limitarilor noastre, mici orgolii cu care credem ca putem prinde si contine totul, cand de fapt noi suntem cei cuprinsi si continuti intr-o sfera enorma: universul.
O prietena a mea si-a serbat de putina vreme aniversarea. Si amintindu-mi anii nostri frumosi de studentie am facut acesti "fish fingers", un "americanism" pe care de regula il gasiti in congelatoarele oricarui hipermarket. Insa facut in casa e nemaipomenit! Si e atat de simplu :)
Ingrediente:
500 gr pangasius file, sau orice peste alb
125 gr pesmet
2 linguri de cascaval ras
1 lingura de patrunjel maruntit (proaspat)
1/2 lingurita de paprika dulce
1/2 lingurita de marar maruntit (proaspat)
1/4 lingura de praf de usturoi
150 ml smantana
1 ou
100 gr faina
100 ml ulei
sare si piper dupa gust
4 foi de placinta
500 gr pangasius file, sau orice peste alb
125 gr pesmet
2 linguri de cascaval ras
1 lingura de patrunjel maruntit (proaspat)
1/2 lingurita de paprika dulce
1/2 lingurita de marar maruntit (proaspat)
1/4 lingura de praf de usturoi
150 ml smantana
1 ou
100 gr faina
100 ml ulei
sare si piper dupa gust
4 foi de placinta
Cum se face?
1. Taie fileul de peste in bucati de 2-3 centrimetri grosime.
2. Amesteca pesmetul, sarea, piperul, cascavalul ras,patrunjelul, mararul, paprica si usturoiul intr-o farfurie si pune la o parte;
3. intr-o alta farfurie amesteca oul batut usor cu smantana;
4. trece bucatile de peste prin faina, apoi prin amestecul de ou cu smantana si apoi prin amestecul de pesmet si prajeste-le in uleiul bine incins dinainte;
5. din aluatul de placinta fa mici buzunarase in care sa incapa 2 "degetele" prajite de peste; pune saculetii intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu si apoi lasa in cuptorul incins pentru 5 minute, sau pana cand aluatul capata o nuanta rozalie;
6. se serveste cu sos de soya pe care il gasiti in raioanele de mancare asiatica din orice supermarket si cu orez fiert langa care n-ar strica putin sake (bautura japoneza din orez) a carei reteta o sa v-o dau intr-una din zilele care vin.
0 Comentezi?:
Trimiteți un comentariu