Nu stiu de v-am lipsit ori poate nu, insa stiu sigur ca am dus dorul blogului culinar. Doar ca timpul si alte multe obligatii de viata m-au obligat sa raman o vreme departe de locul acesta. Se zice in popor ca oamenii au două mari bucurii, dintre care cea mai mare e intotdeauna ultima si anume: se bucura nespus cand le vin musafirii, dar cel mai mult se bucura cand le pleacă oaspetii.
Eu una sper ca voi, cititorii mei să nu simtiti astfel. Ci dimpotriva sa ne bucuram impreuna de o dulce regasire.
Nu va pot promite ca voi reusi sa tin pasul si să fiu constanta in a scrie si a publica pe blog. Mai degraba public retetele pe pagina mea de Facebook doar in imagini. Scrisul si blogging-ul e o pasiune dulce-amara, mereu tributara vietii dincolo de mediul online. Insa va promit ca voi reveni si sper, voi reveni mereu cu noutati care sa va fie de folos.
Eu una sper ca voi, cititorii mei să nu simtiti astfel. Ci dimpotriva sa ne bucuram impreuna de o dulce regasire.
Nu va pot promite ca voi reusi sa tin pasul si să fiu constanta in a scrie si a publica pe blog. Mai degraba public retetele pe pagina mea de Facebook doar in imagini. Scrisul si blogging-ul e o pasiune dulce-amara, mereu tributara vietii dincolo de mediul online. Insa va promit ca voi reveni si sper, voi reveni mereu cu noutati care sa va fie de folos.
Cheescake imbulinat cu ciocolata
Timp de preparare: 20 de minute, timp de coacere 45 minute
Nr. portii: 8 până la 12 felii
Ingrediente
Pentru blat
500 gr biscuiti populari sau, de preferata cu fulgi de ovaz
3-4 linguri de zahar
100 gr unt topit
4-5 linguri de cacao
100 gr nuci sau alune
Pentru crema alba
600 gr crema de branza sau, branza de vaci degresata
8 linguri de smantana
1 baton vanilie
3 oua
5-6 linguri de zahar tos
Pentru crema cu ciocolata
70 gr ciocolata neagra (70% cacao)
Cum se face?
- Sfarama biscuitii grosier, adauga nucile sau alunele taiate bucati potrivit de mari, adauga zaharul, cacaoa si la final untul topit; framanta putin pana se leaga aluatul si pune coca pe fundul unei tavi de tort apoi lasa-l la o parte;
- amesteca branza cu zaharul, vanilia, smantana si adauga pe rand galbenusurile amestecand usor dupa fiecare; adauga albuaurile batute spuma;
- din compozitia alba pastreaza o cana (ca de ceai), restul toarn-o peste blatul din biscuiti si nuci;
- in compoziția pastrata pune ciocolata topita pe bain-marie si amesteca; pune compozitia cu ciocolata intr-un sprit, sau intr-o punga pe care o tai usor la un colt si preseaza, facand buline in compozitia alba;
- pune tortul in cuptorul incalzit in prealabil si lasa-l la foc mic pentru 40-45 de minute, apoi stinge focul si mai lasa-l in cuptor incă 1 ora.
mmmm delicios
RăspundețiȘtergereSarbatori Fericite !
Pt blat lipseste ceva...nu se poate forma un aluat din ingredientele date.
RăspundețiȘtergereMadalina, probabil ai gasit biscuiti populari mai uscati. Nu trebuie sa fie un aluat foarte "legat"/dur. El ramane cumva sfaramicios, insa trebuie sa fie lucios. Pune untul/margarina topita, dar nu fierbinte cand lucrezi aluatul. Si cu palmele preseaza-l in tava. Astfel se formeaza coca omogena. Sper ca acum sa iti iasa. Imi poti scrie si pe: prinosus@gmail.com. Te pup.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine!
RăspundețiȘtergereSi e si foarte gustos :)
RăspundețiȘtergere