Lumea Culinara

Supa vegetariana de conopida

2
Supa vegetariana de conopida
Mai in primavara ma intrebam daca si cum ar fi sa devin vegetariana. Ei bine, e un drum lung, uneori dificil, alteori extrem de incitant, o provocare. Dar o provocare placuta.

Undeva prin internet, incercand sa invat cum sa devin vegetariana am descoperit ca cartea de bucate a Centrului Herghelia.. Despre acest centru stiu destul de multe inca de la infiintarea lui. Prieteni in nevoie au apelat la ei, cu rezultate. Am cumparat cartea si am descoperit stiinta de a fi vegetarian. Nu respect retele intocmai. Am dorit sa invat principii, ca sa pot sa-mi las creativitatea libera in a ma juca cu produsele.

Pentru toti cei care au nevoie de o schimbare alimentara, de o dieta care sa le permita ramanerea in limitelenormale ale greutatii eu una cred ca versiunea vegetariana de alimentatie este una care te ajuta din toate punctele de vedere. Inca sunt un invatacel si incerc sa adun informatie, sa schimb, sa devin, insa impartasesc cu voi ceea ce descopar si imi place (pentru ca nu toate retetele vegetariene sau raw vegan imi plac).

Supa in care sa nu fi fiert urma de os, ori carne a fost o problema de depasire a unei limite pentru mine. Daca si voi sunteti ca mine, cu siguranta cel putin la inceput o sa fiti convinsi ca supa fara carne n-are nici urma de gust, ca e "lesinata". La inceput asa mi-a transmis gustul. Nutritionisti, prieteni, m-au invatat sa am rabdare: "Dupa ce te vei detoxifiat complet ai sa descoperi gustul legumelor asa cum nu l-ai cunoscut niciodata inainte ca mancator de carne". Am ras. Dar a fost asa. Si pentru prima oara pot spune ca fac diferenta foarte clara intre buchetele de arome pe care le ofera fiecare leguma. Descopar o lume noua, fascinanta si mult mai diversa decat cea de dinainte :). 

Cum ti se pare "experimentul vegetarian"?

Supa vegetariana de conopida

Timp de preparare: 30 min
Nr. portii: 10
Ingrediente:
1 conopida mijlocie
2 cartofi
3 morcovi
1 radacina de pastarnac
1/4 telina
2 cepe potrivite 
3 catei de usturoi
1 ardei (de preferinta rosu)
1 lingura de vegeta (de preferinta ar fi cea produsa in casa)
putina sare de mare (dupa gust)
verdeata: frunze de telina, patrunjel si putin marar
zeama de limeta sau bors (dupa preferinta), 

Cum se face?
1. Curata si spala toate legumele; taie morcovii si pastarnacul rondele, razuieste telina, taie cartofii cuburi potrivit de mari; taie ardeiul cuburi mici, fa la fel si cu ceapa; pune legumele in oala cu o lingura-doua de ulei de masline si cateva linguri de apa si lasa sa se caleasca astfel pana cand ceapa devine sticloasa; 
2. adauga apa fierbinte peste legume si fierbe la foc potrivit pentru aprox. 20 de minute, pana cand legumele s-au fiert; adauga usturoiul zdrobit cu dosul cutitului si mai lasa supa sa dea un clocot;
3. la final, opreste focul si adauga vegeta, sarea (dupa gust) si zeama de limeta ori borsul (personal am preferat limeta pentru aroma ei mai bogata si mai rafinata) si verdeata. 

Pofta buna!

2 comentarii: Leave Your Comments

  1. Am mancat conopida in foarte multe combinatii, dar niciodata ca supa. O voi incerca cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte gustoasa si fina. Merge cu o dieta disociata de minune

      Ștergere