Pachetele cu legume aromate si chutney picant de ardei copt |
A dat iama pe la bucatarie si cum era in criza de ... foame, a cerut sa i se faca ceva rapid de mancare. Cand a vazut ce-a primit mai sa se enerveze burtosul Rosu-Moshu Imparat. Cum adica, sa primeasca el niste tigarete pargalite, rumenite, fatuite sa-si inmoaie el augustele sale butucanoase degete in sosuri iuti si dulci? Mai sa vrea a scurta de cap pe netotul bucatar care-l pusese intr-o asemenea injositoare situatie. Si eu gandii ca el! Dar va promit, de-o incercati reteta asta va veti linge pe degete intocmai ca imparatul, eu si invitatii mei. Sunt delicioase. Aud pareri si murmure ori soapte? Ia sa vedem!?
Pachetele cu legume aromate si chutney picant de ardei copt
Timp de preparare: 40 min
Nr. portii: 8
Ingrediente:
Pentru pachetele:
1 pachet de foi pentru strudel/placinta
1/2 varza potrivit de mare
3 morcovi
1/2 telina
verdeata: frunze de patrunjel, telina, marar
1 lingura seminte de dovleac rumenite in cuptor
1 lingura seminte de susan usor rumenite
1 lingurita de pasta de rodii
1 lingurita sos de peste
1 lingura sos de soia
1 lingurita ghimbir ras
putin ulei pentru uns foile si pentru prajit pachetelele
Pentru chutney:
9 ardei rosii copti
2 ardei iuti copti
2 cepe potrivit de mari
4 rosii potrivit de mari si bine coapte
busuioc maruntit
salvie si maghiran dupa gust
2 lingurite de ghimbir ras
zeama de la 1/2 lamaie
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1 lingura miere sau 1, 1/2 lingurita de zahar
Cum se face?
Pachetelele de legume
1. curata legumele, razuieste-le fin, adauga condimentele (nu pune sare, va inmuia legumele si inclusiv foile de aluat) si lasa la o parte;
2. intinde pe blatul de lucru foile; ia cate o foaie, unge-o cu putin ulei si taie-o in dreptunghiuri potrivit de mari (dintr-o foaie ar trebui sa-ti iasa minim 6, maxim 8 dreptunghiuri); ia cu lingura din compozitia de legume si pune pe latimea dreptunghiului, lasand cam 1 cm pe margini ca sa poti plia;
3. impacheteaza astfel: trage spre centru marginile, apoi rasuceste pana obtii un pachetel; fa astfel pana cand ai terminat umplutura;
4. pune intr-o tigaie non-aderenta putin ulei de masline si prajeste pachetelele pana devin crocante si se rumenesc;
Chutney de ardei copt
1. spala si coace in cuptor ardeii; pe masura ce se coc pune sare pe ei intr-un castron si acopera-i cu o farfurie de ceramica sau cu un capac;
2. dupa ce ai copt toti ardeii (inclusiv ardeii iutii), cat sunt inca bine calzi, scoate pielita de pe ei si pune-i in blender si mixeaza-i;
3. scoate ardeii din blender si pune rosiile; zdrobeste-le bine;
4. caleste ceapa si cand devine sticloasa, adauga rosiile, sarea si piperul si lasa sa scada putin; adauga ardeii, inclusiv ardeii iuti si lasa sa mai dea cateva clocote pana obtii o pasta groasa ca o smantana cremoasa;
5. adauga condimentele si mierea si ia sosul de pe foc;
Tips: Serveste pachetelele fierbinti cu sosul rece. Pachetelele pot fi servite si reci, insa sunt mai bune calde.
Pofta buna!
You are welcome Anonymus :)
RăspundețiȘtergere