Bunatate dulce surprinzatoare: prajitura cu zucchini, ciocolata si parfait de cafea |
Pun pariu ca nu va vine sa credeti, poate unele ati incercat ceva similar. Eu va zic ca dulcele asta e sublim. O tava s-a topit cat ai zice: zucchini. Asa ca a fost musai sa o refac! Ce vedeti in imaginea alaturata e prajitura refacuta. Prima tava, s-a topit fara nici un parfait de cafea, inca pe cand era calda. N-a protestat nici unul dintre dedulcitorii furati de curiozitatea de a da iama prin tava abia scoasa din cuptor! Dimpotriva! N-apucau sa zica nici "pas", erau prea ocupati sa nu lase prea mult celorlalti! :)
Prajitura cu zucchini, cioccolata si parfait de cafea
Timp de preparare: aprox 35 min
Nr. portii: 18
Ingrediente:
1/2 cana de unt
1/2 cana de ulei
1, 3/4 cani de zahar
1 lingurita de esenta vanilie
1/2 lingurita de sare
1 plic praf copt
1/2 cana de iaurt sau smantana
2, 1/2 cani faina
3/4 cana pudra de cacao
1 lingurita de cafea macinata
1/2 lingurita scortisoara
2 cani zucchini curatati si razuiti pe razatoare
1/2 cana fulgi de ciocolata
2 oua mari
fulgi de migdale si pudra de scortisoara pentru decor
Pentru crema parfait:
300 ml frisca lichida
100 gr ciocolata cu minim 75% cacao
2 lingurite cafea macinata
Cum se face?
1. Porneste cuptorul si incinge-l bine. Pregateste o tava de 30x40 cm (medie), in care aseaza foaie de copt;
2. bate untul, uleiul, zaharul, vanilia si sarea cu mixerul pana obtii o compozitie ca o crema alba si nu foarte consistenta; adauga oule pe rand si la final iaurtul si faina alternativ; adauga la final si praful de copt si zucchini, iar chiar la sfarsit, adaugi si fulgii de ciocolata;
3. pune compozitia in tava de copt si las-o in cuptor pana cand aluatul nu se mai "prinde" de scobitoare (aprox. 30 min, in functie de cuptor); prajitura nu va creste foarte mult;
4. topeste ciocolata cu 50 ml de frisca pe bain marie si intre timp bate frisca dar nu foarte tare; pune in frisca linguritele de cafea si ciocolata topita, amesteca usor si toarna compozitia in masina de facut inghetata, dar pastreaza 1/3 din compozitie;
5. dupa ce s-a copt si s-a racit putin prajitura, pune peste compozitia de frisca cu ciocolata, presara fulgii de migdale de-asupra si pudreaza cu scortisoara.
6. dupa ce s-a racit, taie-o in cuburi potrivit de mari, pune-i de-asupra un glob de parfait si serveste ornata dupa cum doresti.
Pofta buna!
0 Comentezi?:
Trimiteți un comentariu