O bucurie de joaca prin bucatarie intr-o zi cand afara ploua si simti nevoia sa te premiezi pentru rabdarea de a asculta cum cad picaturile de ploaie peste tot, dupa cel putin o saptamana in care le-ai rabdat cu stoicism: pic-pic-pic-pleosc!
Duminica cu dor si soare sa avem :)
Si chiar de am vrut sa pun reteta doar la solicitari, ma gandesc ca de dragul vostru, al celor care intrati si cititi, ar trebui sa existe si reteta. Asadar, iat-o:
Cheescake spumos fara foc
Timp de preparare: aprox. 45 min
Portii: 12
Ingrediente:
400 gr biscuiti cu ovaz si ciocolata
500 gr branza de vaci
200 gr fructe de padure congelate
50 gr unt
150 ml de lichior-crema de whiskey
1 pliculet de gelatina
1 pliculet de zahar vanilinat
300 ml frisca vegetala
2 fructe de kiwi pentru decor
Cum se face?
1. zdrobeste 300 gr de biscuiti cat se poate de fin, adauga untul moale si 100 ml lichior-crema de whiskey; framata-l bine, intinde folie alimentara pe fundul unei forme de tort medii (25-28 cm) si preseaza aluatul pe fundul tavii; ataseaza cercul si da tava la frigider:
2. bate frisca spuma tare, scoate din ea aproximativ 100 de grame si intr-un vas separat si adauga peste ea branza de vaci, bate bine cu mixerul aceasta compozitie cu restul de lichior-crema de whiskey si cu zaharul vanilinat; dupa ce s-a transformat intr-o crema fina, las-o deoparte;
3. pune la inmuiat gelatina in apa rece; separat, pune pe foc fructele de padure, apa cat sa le acopere si 4 linguri de zahar; fierbe fructele pana se ingroasa putin siropul, apoi adauga gelatina inmuiata in siropul cu fructe, racit;
4. amesteca cu grija fructele din sirop cu branza, apoi toarna branza in restul de frisca amestecand cu grija pana obtii o spuma consistenta; pune crema peste blatul racit si intarit apoi repune tortul la frigider, peste noapte;
5. zdrobeste restul de biscuiti (nu prea tare) si presara-i peste tort, in rest decoreaza dupa cum doresti.
Mici secrete:
- pune la frigider siropul de fructe cu gelatina care iti ramane - din el poti face decoratiuni pentru tort, o minune!
- inlocuieste, daca ai, lichiorul-crema cu Alchermes (lichior italian pentru Zuppa inglese), gustul va fi net superior!
Pofta buna!
arat extraordinar de bine, felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc din suflet Sorina. Sper sa-l incerci si tu si sa-mi spui cum v-a placut :)
RăspundețiȘtergere