Aceasta minune merita incercata. Se face relativ repede, iti umple casa de aroma de portocale si ciocolata, de o stare de bine pe care eu o asociez mereu Craciunului.
Va puteti juca cu ea, cu ceea ce "ascundeti" in acest tort, cu ceea ce combinati ca arome, inclusiv cu ceea ce il decorati.
Dincolo de a fi impresionat musafirii, i-a bucurat cu aroma lui unica si cu moliciunea pofticioasa cu gust de mai-ada.
Va puteti juca cu ea, cu ceea ce "ascundeti" in acest tort, cu ceea ce combinati ca arome, inclusiv cu ceea ce il decorati.
Dincolo de a fi impresionat musafirii, i-a bucurat cu aroma lui unica si cu moliciunea pofticioasa cu gust de mai-ada.
Tort surpriza de portocale si ciocolata
Timp de preparare: 1 ora plus timpul de solidificare in frigider
Nr. portii: 12 felii mai mari
Ingrediente:
Pentru blat:
|
Pentru crema
|
Pentru décor
|
3 oua
6 linguri de zahar
4 linguri de faina
2 linguri de cacao
1 praf de copt
1 plic zahar
vanilat (nu vanilinat)
100 gr alune sau nuci
|
50 gr ciocolata alba
600 frisca
3 portocale mari
2 mandarine
100 gr merisoare
1 plic gelatina
3 oua
7 linguri de zahar
pline
1 plic zahar
vanilat
100 ml lichior de
portocale
100 gr ciocolata
amaruie
|
150 gr ciocolata amaruie
2 linguri unt
3-4 linguri cacao
|
Cum se face?
1. Pentru blat: separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile spuma tare; adauga treptat zaharul iar la final adauga galbenusurile si in final faina, nucile sau alunele si praful de copt alaturi de zaharul vanilat; amesteca prin rasturnare sa nu se lase albusurile; toarna compozitia intr-o tava pentru tort tapetata cu hartie de copt; coace in cuptorul preincalzit pentru aprox. 25 min, in functie de cum coace cuptorul;
2. pentru crema: amesteca 200 ml de frisca, cu galbenusurile, cu lichiorul de portocale si ciocolata alba pe bain marie; intre timp lasa in apa rece gelatina; cand s-a topit ciocolata alba in compozitia cu frisca si a inceput sa se ingroase usor ia-o de pe foc si adauga rapid: restul de frisca batuta usor, gelatina, albusurile batute spuma; toarna crema peste blatul copt si racit; presara in ea fructele taiate cuburi potrivit de mari si ciocolata amaruie faramitata dupa cum iti place; lasa-l in frigider minim 3 ore;
3. pentru decor: pune ciocolata amaruie cu untul la topit pe bain marie; cand s-a topit, intinde-o rapid pe o foaie de copt pregatita dinainte si las-o sa se intareasca; apoi taie-o dupa placere in forme pe care le vei potrivi pe tort; pudrezi cu cacao si lasi tortul in frigider pana in momentul servirii.
0 Comentezi?:
Trimiteți un comentariu