O mica bunatate pentru zile reci, o frumuseste festiva, un fel de mancare pe care sa-l prepari rapid, oricand ti-e dor de ceva aparte.
Eu am pregatit salata a la russe la Craciunul trecut si a fost un deliciu. Un singur lucru l-as schimba acum. In loc de sunca folosita, as pune carne de pui preparata pe grata, racita si taiata - ar fi mai sanatoasa asa cred, decat alegerea suncii, care oricat de gustoasa ramane incarcata in sare si alte produse chimice pe post de amelioratori de gust, culoare, consistenta etc.
In rest minunea asta plina de savoare si culoare iti ramane in memoria papilei gustative, numai bine cat sa-ti fie mereu dor s-o refaci si s-o readuci la masa cu un zambet pe buze in uimirea si bucuria tuturor.
Eu am pregatit salata a la russe la Craciunul trecut si a fost un deliciu. Un singur lucru l-as schimba acum. In loc de sunca folosita, as pune carne de pui preparata pe grata, racita si taiata - ar fi mai sanatoasa asa cred, decat alegerea suncii, care oricat de gustoasa ramane incarcata in sare si alte produse chimice pe post de amelioratori de gust, culoare, consistenta etc.
In rest minunea asta plina de savoare si culoare iti ramane in memoria papilei gustative, numai bine cat sa-ti fie mereu dor s-o refaci si s-o readuci la masa cu un zambet pe buze in uimirea si bucuria tuturor.
Salata a la russe
Timp de preparare: aprox. 60 min
Nr portii: 16 (in functie de cat de mari facem portiile)
Ingrediente:
1 kg morcovi
500 gr boabe de porumb congelat
500 gr mazare congelata
1 telina potrivit de amre
3 ardei rosii mari
3 ardei verzi mari
500 gr radacina de patrunjel
500 gr sunca (sau carne de pui fiarta ori prajita pe grill)
3-4 cartofi potrivit de mari
500 ml maioneza
50-100 ml iaurt
condimente dupa gust: mustar dijon, sare, piper, rozmarin pisat
Cum se prepara?
1. morcovii, patrunjelul si telina ii decojesti, si ii pui la fiert in apa cu sare; cand sunt fierti "al dente" ii scoti, ii lasi la racit si ii toci in cubulete potrivit de mari;
2. pui la fiert in apa cu sare porumbul si mazarea si ai grija sa nu se distruga prin fierbere excesiva;
3. fierbi cartofii in coaja in apa cu sare si dupa ce s-au fiert si s-au racit putin, ii decojesti si ii toci si pe ei cuburi potrivit de mari;
4. cureti ardeii de seminte si cotoare si ii tai si pe ei cuburi potrivite ca marime;
5. amesteci legumele si carnea sau sunca si le condimentezi, adaugi maioneza si iaurtul si amesteci totul; lasi la rece pana la momentul servirii; decorezi dupa preferinte.
0 Comentezi?:
Trimiteți un comentariu