Rafinament la pahar - crema de dovleac. O bunatate! |
Uneori e amuzant sa testezi rezistenta la macabru cu ocazia vreunei cine de zi speciala dedicata vrajitoarelor. In ultimii ani, o buna bucata din Romanica sta si canta manele de zilele mortilor prin cimitire, alta buna parte se intrece in a gati degetele insangerate, capete de morti, stafii pe muffinsi si alte delicatesuri...macabre. Fiecare parte din Romanica se supara-foc pe lipsa de respect a celeilalte. Eu m-am gandit sa incalec pe-o verrina si sa las Halloween-ul sa vina! :) (Nah! Ca intre timp nu mi-am dat seama si a si ...trecut! Nu-i bai. Sanatosi sa fim, si bine sa verrinuim! Atunci ziua Romanicii sa sarbatorim!)
Ingrediente:
200 gr de piscoturi
200 ml limoncello
250 ml frisca
Pentru crema de dovleac
2 cani de dovleac taiat cuburi
1 cana de apa
4 linguri de zahar
1 lingurita coriandru
1 anason stelat
2 plicuri zahar vanilat
250 ml frisca
Pentru gelatina de pere
5 pere zemoase, potrivit de mari
100 ml limoncello
100 ml apa
3 linguri de zahar
5 cuisoare
1 plic zahar vanilat
1 plic de gelatina alimentara
Cum se face?
1. Pune dovleacul pentru placinta la fiert in apa cu zahar si lasa-l sa fiarba bine; cand s-a fiert, adauga mirodeniile si lasa-l sa mai dea un clocot; apoi stoarce apa si zdrobeste dovleacul; trebuie sa obtii o pasta ca de piureu; dupa ce s-a racit, bate frisca si adaug-o treptat peste piureul de dovleac racit;
2. pune perele curatate si fara cotor si samburi la fiert in 100 ml apa si adauga zaharul; dupa ce s-au fiert, adauga mirodeniile si limoncello si dupa ce s-a racit putin, adauga gelatina preparata dupa indicatiile de pe plic;
3. bate frisca si rupe piscoturile in bucati de 1-2 cm; pune un strat de piscoturi, stropeste-le cu limoncello; apoi pune un strat de frisca, adauga un strat gros de crema de dovleac, pune un strat de bucati de piscoturi, stropeste-le din nou cu limoncello, adauga inca un strat de frisca si incheie cu un strat de gelatina de pere; continua procedura pana ai umplut toate paharele si termini compozitia;
4. pune paharele la frigider pentru minim 30 min cat sa se intareasca gelatina de pere; decoreaza dupa preferinte.
0 Comentezi?:
Trimiteți un comentariu