Lumea Culinara

Pasca exotica cu cocos, crema de caramel si pina colada si ciocolata rasfatata cu brandy de cocos

2
Pasca exotica 
 Am promis cu ceva timp in urma unui prieten al Lumii Culinare ca voi reveni si cu reteta acestei prajituri delicioase pe care, dupa ce am creat-o am botezat-o "Pasca Exotica". E exotica, aromata, unica si surprinzatoare. Merge sa o incercati si in timpul verii chiar daca vi se pare consistenta. Intr-o alta postare voi prezenta si versiunea light, de vara.

Pana atunci sa purcedem la a face aceasta prajiturica cu nume pascal, dar cu iz de "vino-mai-des".

Ingrediente:
Pentru blat:
10 albusuri 
10 linguri de zahar
6 linguri de faina
6 linguri de nuca de cocos rasa
1 praf de copt
1 lingurita esenta de migdale
un praf de sare
1 plic de zahar vanilat Bourbon

Pentru crema de branza:
600 gr branza de vaci slaba
200 ml de frisca vegetala indulcita
200 ml pina colada
200 gr nuca de cocos
250 gr stafide aurii (optional)

Pentru caramel:
250 gr unt (nesarat)
350 gr zahar
100 ml pina colada
1 plic de gelatina alimentara
3 oua

Topping cu ciocolata si brandy de cocos
100 gr ciocolata amaruie (55-75% cacao)
50 ml brandy de cocos
50 gr unt


Cum se face?
Blatul:
1. bate albusurile spuma cu un praf de sare, adauga zaharul treptat, apoi faina si nuca de cocos impreuna cu praful de copt si esenta de migdale, plus zaharul vanilat si amesteca prin rasturnare;
2. pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau acoperita de hartie de copt si coace pret de 20 de minute (in functie de cuptor) sau pana cand aluatul se rumeneste usor deasupra;

Crema de branza:
1. amesteca branza cu pina colada si adauga nuca de cocos si stafidele;
2. bate frisca spuma nu foarte consistenta si adaug-o in branza si amesteca cu mixerul pana se intareste suficient cat sa arate ca o crema spumoasa, dar nu dura;

Crema caramel:
1. caramelizeaza zaharul si cand ai obtinut caramelul adauga pina colada si lasa pe foc mic pana se evapora pina colada apoi ia jos vasul de pe foc;
2. adauga untul si amesteca usor apoi adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza; amesteca cu grija sa nu se taie crema;
3. bate albusurile spuma si adauga-le in crema si amesteca usor doar prin rasturnare;
4. adauga gelatina pe care in prealabil ai pus-o la inmuiat in apa rece si  s-a umflat, iar apoi ai topit-o pe bain-marie;

Topping-ul de ciocolata:
1. rupi ciocolata in bucati adaugi brandy-ul de cocos si topesti pe bain marie;
2. dupa ce s-a topit ciocolata, adaugi untul si iei de pe foc amestecand continuu usor, pana se inglobeaza untul in compozitie.

Cum construiesti prajitura?
1. pui crema de caramel peste blat (eu l-am insiropat cu putin brandy de cocos amestecat cu o putina esenta de migdale);
2. acoperi cu crema de branza si pui deasupra topping-ul de ciocolata;
3. lasi la rece minim 4 ore inainte de servire.

Pofta buna!

2 comentarii: Leave Your Comments