Lumea Culinara

Chiftelute de zucchini cu sos de mazare proaspata

2

O minune de culoare si gust! Am incercat reteta asta din nevoia de schimbare. Eternele culori si gusturi le voiam altfel. Asa ca joaca in bucatarie a avut efectul pe care-l vedeti. Si gustul a fost pe masura. E un fel de mancare foarte lejer, gustos, aromat, inedit. Merge ca aperitiv cald, sau chiar ca o cina usoara. Vi-l recomand fie ca aveti musafiri, fie ca va veti cinsti pe voi insiva cu o asemenea sarbatoare de mancarica.
Timp de preparare: 60 min
Portii: 4 persoane

Ingrediente pentru aproximativ 32 chiftelute:
4 dovlecei zucchini potrivit de mari
100 gr cascaval Gouda sau parmiggiano
70 gr paine inmuiata si stoarsa
1 ou
2 catei de usturoi
4 linguri ulei de masline
1 lingurita de marar maruntit
sare, piper alb, oregano, rozmarin dupa gust
pesmet cat e necesar pentru a obtine o coca din care sa poti modela chiftelute

Ingrediente pentru sosul de mazare:
400 gr mazare verde
1 ceapa
4 linguri ulei de masline
1 legatura patrunjel verde
sare, piper negru dupa gust

Mod de preparare:
1. Spalati zuchini si radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugati usturoiul, sarea piperul si caliti in 4 linguri de ulei de masline pentru 10 minute.
2. Lasati-i sa se raceasca si tocati-i cu un blender. Apoi adaugati toate celelalte ingrediente, inclusiv condimentele si amestecati bine. Adaugati pesmet cat e necesar pentru a obtine o compozitie din care sa puteti forma chiftelute.
3. Puneti-le pe o tava imbracata in hartie de copt si dati-le la cuptor pentru 15 minute, pana se rumenesc.
4. Caliti ceapa de la sos cu 4 linguri de ulei de masline, adaugati mazarea, un praf de sare si apa cat sa le acopere si lasati sa fiarba 15 minute la foc potrivit. Lasati la racit si cu un blender pasati si mazarea. Condimentati dupa gust si decorati cu patrunjel proaspat maruntit.

Secret: Pentru un aspect superb, aduceti la masa chifetele insirate pe frigarui, iar sosul fierbinte in boluri de sticla.
Pentru o culoare mai apetisanta, puneti in compozitia de chiftele un varf de lingurita de paprika. La copt, chiftelele primesc o nuanta rosiatica foarte frumoasa si un gust mai picant.

2 comentarii: Leave Your Comments

  1. Suna foarte apetisant ! Si imi place ca ai facut chftelutele la cuptor, nu prajite in ulei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Te rog să vii să iei darul pregătit aici pentru minunatul răspuns de la întrebarea ,,Ce sunt lacrimile? Care este rostul lor? " Îţi doresc din nou numai lacrimi de fericire!

    RăspundețiȘtergere