Lumea Culinara

Salata delicioasa si usoara de andive

0
Salata delicioasa de andive
Asociez mult andivele cu Roma antica, desi,  sursele indica anul 1850, prin Bruxelles ca data a nasterii cicorii pe care o gasim noi in magazine, si care se numeste chiar asa: "cicoare de Bruxelles".

Mai multe despre cicoare si despre cum sa o alegeti, puteti citi si aici.

Si pentru ca asociez mult andivele cu Roma antica, fie si ca pe un exercitiu de imaginatie, rezultatul e un repertoriu de retete solare, calde (fara a fi incalzite la foc), mustoase de gust si prietene cu orice dieta - apropo de doamnele si domnisoarele care au de-a face cu dietele de orice fel.

Salata delicioasa de andive
Portii: 4
Timp de preparare: 10 min
Ingrediente: 
500 gr andive proaspete
200 gr miez de nuca intreg
2 portocale
Pentru salsa:
2 linguri de miere
1 lingura de aceto balsamico
4 linguri de ulei din samburi de struguri
1 praf de ghimbir
1 praf de sare (dupa gust)
un praf de nucsoara
1 praf de cardamom (optional)

Cum se prepara?
1. Spala si taie andivele julien (pe lungime, pe cat posibil); curata de coaja portocalele si taie feliile de portocale in cuburi; amesteca cu miezul de nuca;
2. amesteca mierea cu otetul balsamic, cu toate condimentele si la final cu uleiul din samburi de struguri; toarna peste andivele amestecate cu nuca si portocalele si serveste imediat.

Mic secret: Nu depozita salata cu vinegreta (salsa) adaugata; andivele se comporta exact ca salata in prezenta sarii si a otetului - se va inmuia si va avea un aspect extrem de inestetic si neplacut la gust ulterior.

0 Comentezi?:

Trimiteți un comentariu