Ingrediente
Pentru blat
- 300 gr zahar
- 1/2 lingurita sare
- 250 gr faina
- 150 gr unt nesarat
- 200 gr ciocolata 75% cacao
- 50 ml apa
- 2 oua
- 1 pliculet praf de copt
- 1/2 cana lapte in care pui zeama de la 2 portocale
- 2 lingurite esenta de vanilie
Pentru crema:
400 ml frisca
200 gr ciocolata minim 55% cacao
4-5 clementine sau portocale
4-5 linguri de lichior-crema de portocale
Pentru decor:
100 gr ciocolata
2 lingurite de esenta de portocale
50 gr unt fara sare
Cum se face?
Blatul:
1. rupe ciocolata in bucati, adauga untul si apa si pune-le pe toate pe bain-marie; amesteca pana se topeste ciocolata si obtii o compozitie omogena;
2. adauga in compozitia de ciocolata topita galbenusurile unul cate unul, laptele si amesteca usor;
3. adauga si faina, praful de copt si albusurile batute spuma; amesteca prin rasturnare, foarte usor sa nu se lase albusurile si pune totul intr-o tava de tort;
4. introdu tava in cuptorul incins dinainte si coace pentru aproximativ 25 minute, apoi lasa blatul la racit.
Crema:
1. bate frisca spuma si adauga ciocolata topita, dar nu fierbinte; amesteca bine, adauga si lichiorul de portocale si mai bate pana se intareste frisca,dar cu atentie sa nu se taie; (daca s-a taiat mai bati 100 ml frisca in care vei adauga treptat compozitia "taiata");
Montarea tortului:
1. Taie tortul in jumatate, sau in 3 pe latime si umple foile cu crema de frisca si cu bucati de portocale sau clementine.
2. Rupe ciocolata, pune untul si topeste pe bain marie; cand s-au omogenizat, adauga esenta de portocale si toarna glazura peste tort.
3. Decoreaza tortul asa cum doresti.
Pofta buna!
Foarte frumos arata! Cred ca e delicios!
RăspundețiȘtergereLa multi ani Ana Maria!
Multumesc Iulia :) Mai ca-mi vine sa fac o leapsa :) Te-ai prinde in leapsa?
RăspundețiȘtergere