Lumea Culinara

Bun gasit dulce tuturor

5
V-am urmarit cu drag si mi-ati facut pofta de blogareala desi de atata amar de timp am renuntat. Mi-ati redeschis apetitul pentru blogareala: Laura Adamache, Teo, Bucataras, Vulpea Bucatar, Cuina Banateana si multi altii pe care, cu permisiunea voastra am sa va adaug listei de bloguri pe care le urmaresc. Sper sa va cunosc mai bine si alaturi de voi sa invat si sa impartasesc cu voi din aventurile mele culinare.

Inca nu m-am deprins cu fotografiatul fiecarei etape de lucru al unei retete dar promit sa o fac. Si ca sa nu va las asa... "pe uscat" am sa impartasesc cu voi o reteta care m-a scos din bucluc, vineri cand pe nepusa-masa m-am trezit cu musafiri. Si in disperare de cauza, am facut aceste briose foarte ieftine, rapide si bune. Eu am pus cirese in ele, pentru ca le aveam in casa, data viitoare am sa va arat o gaselnita care imi place la nebunie.

Briose ultra-rapide cu cirese
timp de realizare: 25 min, timp de coacere: 10-15 min, cantitate obtinuta: 12 bucati

Ingrediente:

1 ou
5 linguri ulei
150 ml lapte
150 gr zahar
250 gr faina
1 plic zahar vanilat
1 pliculet praf de copt Dr. Oetker


Amestecati toate ingredientele cu mixerul si puneti compozitia intr-o tava speciala de briose, in care in prealabil ati pus si hartia de copt in forma de cupa pe care o gasiti in orice hypermarket. Dati la copt pentru aproximativ 10-15 minute, in functie de cuptor, la foc mic. Dupa ce le scoateti le pudrati cu zahar pudra. Le puteti servi calde sau reci alaturi de cafea, ceai sau lapte. Eu am pus in ele cirese proaspete, din care am scos samburii in prealabil si le-am servit alaturi de o cana de lapte rece.


5 comentarii: Leave Your Comments

  1. Bine ai venit !!! Bunute briosele ...mmmmmm. Asteptam retete noi, spor la treaba :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ai venit!! Ador ciresele si briosele tale arata minunat. Cum spune si Ginuca spor la treaba si la cat mai multe retete delicioase!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult dragele mele :) Promit sa continui. Tare mi-ar fi de folos sa stiu cum faceti voi sa realizati fotografiile in timp ce preparati bunatatile? Eu recunosc ca nu prea imi vine a pune mana pe camera de fotografiat in timp ce fac asta si nu prea imi dau seama cum sa ies din impas pentru a putea prezenta efectiv tot parcursul retetei...

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ai venit in blogosfera! La cat mai multe retete delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sar'mana...si eu sper la fel si te astept cu drag mereu aici, dar am sa vin sa-ti fac o vizita bloguita si eu :)

    RăspundețiȘtergere