Lumea Culinara

Scurt meniu de sarbatoare

Acest meniu l-am preparat pentru Craciunului anului 2011. Pe masura ce reusesc sa completez retetele si sa le public voi crea si link-urile din aceasta postare.

Sper sa aveti rabdare, iar eu sa reusesc sa-l completez pe parcurs, in aceasta saptamana.

Multumesc si va doresc spor la treaba intr-o perioada cu siguranta aglomerata!

Salata rafinata de varza rosie

Bunatatea asta s-a cerut repetata de mai multe ori. Au iubit-o musafirii si prietenii, am iubit-o si eu pentru ca se face iute-iute. Ai nevoie doar sa combini ingredientele intre ele sa le lasi la frigider sub folie, si sa iti astepti musafirii, linistita.

Se face cu aproximativ 1 ora si jumatate inainte sa-mi vina musafirii, pentru a avea prospetimea ei crocanta si se tine la frigider si adaugi crutoanee doar in momentul in care o aduci la masa, pentru ca acestea sa nu se inmoaie.

Salata rafinata de varza rosie

Timp de preparare: aprox. 20 min
Nr. portii:  4
Ingrediente:
1 varza rosie de aprox. 1 kg
150 gr nuci
1 andiva potrivit de mare
1 mar potrivit de mare
1 mandarina/portocala mica
3-4 felii de paine neagra
oregano, piper alb, piper negru, putina paprika
100 ml ulei de samburi de struguri
30 ml aceto balsamico di Modena
2 linguri de zahar sau 1 de miere

Cum se face?

1. taie varza si andiva in fasii subtiri; taie marul si portocala in cubulete mici; zdrobeste nuca in sferturi;
2. decoreaza un vas de sticla cu cateva fasii de andiva, apoi pune varza inauntru; presara de-asupra nucile;
3. taie feliile de paine in cubulete, stropeste-le cu putin ulei din samburi de struguri, presara condimentele, pune-le intr-o tava acoperita cu hartie de copt si lasa-le la cuptor pentru aprox. 15 min sa se usuce putin cat sa devina crocante;
4. amesteca zaharul sau mierea cu aceto balsamico si pune-le pe foc; tine-le acolo pana se topeste zaharul/mierea; adauga la final uleiul, mai amesteca putin si toarna amestecul fierbinte peste varza; pune de-asupra andivele si portocala; amesteca  putin si da totul la frigider;
5. adauga crutoanele reci, doar in momentul servirii.

Pofta buna!