Lumea Culinara

Linte cu portocale - Rafinament mediteraneean


Lintea este unul dintre ingredientele iubite ale bucatariei italienesti. Atat de iubita e, incat o gasesti pe mesele lor la rascrucea dintre ani, pe considerentul ca anul viitor iti va aduce tot atatia bani, cate boabe de linte ai pe masa. De acolo am preluat si ideea de linte cu portocale, insa imbunatatita dupa gustul meu, cu gandul la patria sufletului meu: Italia :).
Altminteri, lintea este o importanta sursa de proteina vegetala, deci bine-ar fi sa nu ne lipseasca din meniu. 

In general lumea se stramba usor la combinatia asta putin inedita, cine-o gusta nu se mai desparte de ea!




Nr portii: 7
Timp de preparare: aprox. 40 min
Ingrediente:
300 gr linte verde
4-5 morcovi proaspeti, medi
1 limeta
3 portocale potrivit de mari
2-3 linguri de zahar
1-2 linguri de ulei din seminte de struguri
4-5 cuisoare
1 lingura seminte de susan
sare si piper dupa gust

Cum se face?

1. pune lintea la inmuiat in apa calduta pentru cel putin 30 minute;
2. razuieste morcovii pe razatoarea cu gauri mari; pune-i intr-o tigaie non-aderenta cu 2-3 linguri de zahar si cu uleiul si lasa-i pe foc mic sa se caramelizeze; adauga zeama de la 1 portocala si 1 portocala taiata in cuburi potrivit de mari; adauga sarea, piperul, zeama de limeta, cuisoarele si lasa sa scada sosul;
3. pune lintea la fiert si dupa ce s-a fiert, scurge-o, limpezeste-o si pune-o peste compozitia de morcov cu portocala; adauga portocala ramasa taiata in cuburi si rade coaja de portocala de-asupra; mai adauga putin zahar daca iti place mai dulce.

Tips: serveste lintea cu portocale rece sau calda, langa carne de pui crocanta sau soia crocanta.

Pofta buna!