Lumea Culinara

Multi ani fericiti si inspirati! - Pledoarie pentru prietenie

2
Meniu sarbatoresc - An Nou 2012
  • Tort Spuma de ciocolata cu chilli si arome inedite
  • Salata in straturi cu pui exotic
  • Salata Deliciu de andive cu nuci
  • Salata de cus-cus fructata
  • Rulada de ou fantezie
  • Prajitura cu fructe de padure si crema spumata
Incep anul cel nou si pe blog, dorindu-va sa fiti fericite si inspirate sau, dupa caz, fericiti si insipirati, Sa va bucurati de noroc si zile senine, de relatii armonioase si pline de semnificatie.

In fiecare inceput de an obisnuiesc sa-mi iau jurnalul si sa imi imaginez traseul de viata pentru cele 300-si-ceva de zile care se aliniaza in fata oricaruia dintre noi. Am ajuns si la capitolul blog, cu care marturisesc sincer ca nu prea stiu ce sa fac.

Trecand prin blogosfera culinara am vazut si suparari mari, si acuzatii de furturi, si abandonuri ca urmare a acestor suparari, si frustrari, bisericute si bisericute alcatuite ca in viata, de reguli greu de cuprins in cuvinte pentru ca poate fac parte dintr-o chimie a senzatiilor nascute intre oameni.

Si totusi, din lista de bloguri culinare pe care obisnuiam sa o urmaresc, mai bine de jumatate par a fi abandonate, sau oricum n-au mai fost actualizate in ultimele 4-6-12 luni ori, - ca in cazul acestui blog - au fost actualizate sporadic. Am sesizat ca exista  cateva asemanari intre aceste bloguri: le lipsesc comentatorii, dar au o lista relativ constanta de cititori; lipseste oarecum interactiunea desi nu sunt lipsite de creativitate. Par a fi de regula oameni carora nu le-a lipsit creativitatea, ci prietenii.

Meniu de Craciun 2011
  • Tort surpriza de portocale si ciocolata
  • Verine de spuma de ficat si fructe
  • Isler creativ cu spuma de ciocolata si cafea 
  • Salata delicioasa de varza rosie cu nuci si alte bunatati
  • Salata a la russe
  • Ciorbita-crema de sfecla rosie cu clatite speciale
  • Minitarte-surpriza cu fructe
Mai tineti minte "Caietul cu retete" in care Geta traducea si refacea niste retete minunate, culese din spatiul rusesc? Ca prezentare, ingrediente si combinatie a acestor ingrediente, putine bloguri culinare romanesti o egalau. A revenit dupa o lunga pauza.

Bucataria Romaneasca - un proiect destul de ambitios la inceput, neactualizat de un an incoace.

Ceva Dulce - un blog simpatic si cald, sincer. Poate nu cel mai creativ, dar placut.

Gatitul o placere - al Meliandei, nici el actualizat in ultimele luni, dar plin de retete peste care merita sa arunci un ochi, sa lasi un comentariu pentru stradania  autoarei si sa te inspiri nitel pentru vreo noua reteta.

Lista ar putea continua. Nu-mi doresc sa devin patetica. Dar mi-as dori in 2012 pentru blogosfera culinara sa fie un an in care creativitatea sa fie mai la ea acasa. In 2011 blogosfera a fost plina de reproduceri ale unor retete de pe toate meleagurile. Lumea a parut a se intrece in cat de bine pot fi realizate retetele creative ale altora. Mi-as dori sincer ca in 2012 sa fim mai mult noi insine, sa cream mai mult, mai bine, sa apreciem mai mult eforturile celor din jurul nostru, sa ne respectam mai mult - apropo de furturile de idei si de retete de care se plangea mai zilele trecute si Sara Mike, sa avem curajul sa ne jucam in bucatarie cu riscul de a mai si gresi.

Spre o blogosfera culinara mai calda si mai primitoare in 2012 :).

La multi ani tuturor!

2 comentarii: Leave Your Comments

  1. La multi ani si mi-a placut ce ai spus in articol. Provocarea Dulce Romanie (http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html) este un proiect la care incercam sa fim cat mai creativi si la care te invit cu mult drag,am vazut niste retete foarte originale aici la tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Mitinita :) Ma inscriu cu placere si particip cu placere. Sa avem si sa ne bucuram din plin de creativitate in tot ceea ce facem.

    RăspundețiȘtergere