Lumea Culinara

Salata de orez cu sorbet de maioneza

Salata "racoroasa" de orez - reteta rapida pentru zile fierbinti
sau festive

Cand e cald si-ai vrea sa fii la strand, dar nu esti, cand ai vrea sa mananci ceva bun si gatit repede, dar numai spre aragaz nu-ti arde sa mergi, eu iti propun o salata inedita, cu un dressing si mai inedit facut pur si simplu... la masina de inghetata!

Ce zici te tine aventura asta?




Ingrediente
500 gr orez
1 salata mare si proaspata
200 gr masline
4 ardei - 2 rosii, 2 verzi
200 gr mazare proaspata fiarta
1 fruct de avocado curatat si taiat cubulete
2 linguri de otet balsamic 
300 gr maioneza 
100 gr smantana proaspata cu cel putin 12% grasime
sare si piper dupa gust
piper alb
2 linguri de suc de limetta proaspata
(5 gr de curaj sa incerci reteta si sa postezi un comentariu)

Cum se face?
1. Fierbi mazarea in apa cu sare, o scurgi si o clatesti imediat in apa rece, apoi o lasi la o parte;
2. fierbi orezul si dupa ce s-a fiert il scurgi, il clatesti in apa rece si il lasi la o parte;
3. tai fideluta sau cubulete ardeii si jumatate dintre frunzele de salata spalate si scurse de apa;
4. amesteci toate cele de mai sus, inclusiv fructul de avocado curatat si taiat cubulete si adaugi: sare, piper dupa gust si dai totul la frigider;
5. in masina de inghetata pui maioneza, smantana, sucul de limetta, piperul alb (1/2 lingurita nu mai mult daca nu-ti plac mancarurile foarte aromate); lasi masina sa amestece compozitia pana cand totul devine ca un sorbet, pe care il poti extrage cu lingura de inghetata;

Cum servesti?
1. Salata de orez se aseaza in farfurie cu o forma rotunda, sau fara, pe o frunza de salata si i se alatura o "cupa" de sorbet de maioneza si cateva masline si frunze de menta (optional).

Pofta buna!