Lumea Culinara

Salata fantezie din mazare, nuci, mere si banane impopotonate cu sos de iaurt si asezonate cu piper alb si alte minunatii

O reteta ceruta de Liliana S. 
Dragii mei, mi-as dori sa pot scrie mai des, insa timpul parca s-a comprimat. Asa incat, cum nu ma pot abtine sa nu fac macar poze, public mai degraba pozele si va las pe voi sa alegeti ce-ati vrea sa incercati, urmand sa revin cu retele care vi se par interesante. Nic, promit sa postez si reteta de Pasca fantezie in curand!


Ingrediente:
1 kg mazare proaspata sau congelata
2 banane
2-3 mere
200 gr nuci sau alune caju
2 morcovi fierti si taiati marunti
2 linguri de otet balsamic
2 linguri de zahar
2 linguri zeama de lamaie
100 gr iaurt light
sare 
1 lingurita piper alb

Cum se face?
1. Fierbi mazarea al dente, adica putin mai mult de jumatate, sa simti ca nu e complet inmuiata atunci cand o mesteci. Fierbi si morcovii, si ii tai cuburi mici;
2. Cureti merele de cotoare si samburi si tai bucatele potrivit de mici pe care le stropesti cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze (suplimentar fata de cantitatea data in reteta); cureti bananele si le tai cuburi potrivit de mari; amesteci mazarea, morcovii, merele si bananele;
3. amesteci zaharul, piperul alb, otetul balsamic si zeama de lamaie (cele 2 linguri( si pui vinegreta peste salata;
4. adaugi iaurtul si amesteci repede;
5. toci nucile foarte marunt si le adaugi la salata si amesteci. 

Mici secrete, mari succese!
- trece mazarea printr-un jet de apa rece imediat ce ai luat-o de pe foc si ai strecurat-o din apa in care a fiert; isi va pastra culoarea verde frumoasa;
- tine salata la frigider minim 4 ore inainte de a o servi pentru a-si imbogati gustul.

Pofta buna!