Lumea Culinara

Prajitura "impanata" cu mere intregi

1
Povesti din bucatarie
Povestea prajiturii cu mere coboara departe, unii ar spune pana la celtii care populau candva aproape intreaga Europa, mari mesteri in ale prelucrarii metalelor, dar si mari gospodari. Greu de spus daca totusi aceasta prajitura ajunge in istorie atat de departe, insa cert este ca lumea anglo-saxona e inebunita dupa aceasta bunatate. Americanii i-au dedicat chiar (citeste mai departe)





Prajitura cu mere Oma
O prajitura venita din traditia germana. Se face rapid, usor, este ieftina si extrem de gustoasa. Este una dintre cele mai gustoase prajituri cu mere pe care eu una le-am facut sau le-am gustat vreodata.

Ingrediente:

Pentru blat
5 oua
10 linguri de zahar
10 linguri de ulei
10 linguri de lapte caldut
15 linguri de faina
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
250 gr nuci macinate
8 mere potrivit de mari
8 batoane de scortisoara
3 linguri pesmet
1 lingura gris

Cum se face?

  1. In galbenusuri adaugi pe rand, cate o lingura de zahar, una de lapte si una de ulei amestecand bine dupa fiecare pana cand ai incorporat toate aceste ingrediente;
  2. adaugi zaharul pudra, praful de copt si faina in ploaie si amesteci cu grija sa nu se faca cocoloase;
  3. torni aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt;
  4. scoti doar cotorul din mere, cu grija sa nu se rupa si umpli locul ramas gol cu un baton de scortisoara si cu nuca amestecata cu pesmet si gris;
  5. pui merele intregi in aluatul asezat deja in tava, la distanta de aproximativ 2 cm intre ele;
  6. pui prajitura la cuptor si o lasi sa se coaca; dupa ce aluatul s-a copt, scoti prajitura din cuptor si presari zahar vanilat peste partile din mere care au ramas in afara aluatului deja crescut; mai  lasi la cuptor pentru inca max. 5 minute.
  7. Se serveste calda sau rece. 
Pofta buna!

Un comentariu: Leave Your Comments