Lumea Culinara

Fructe surpriza



Verdele inseamna mereu vara, viata, chef de joaca. Aduce a bucurie si speranta. Poate parea ciudat sa-l ai in farfurie, dar merita efortul. Surpriza de culoare si gust. Ceva ce sa-ti aduca chef de joaca si de viata cand lucrurile nu prea ies asa cum ai vrea, cand oamenii nu sunt asa cum ti s-au parut, cand ai vrea sa-ti creasca aripi si sa pleci pur si simplu, luandu-te la intrecere cu pasarile... cele migratoare, evident. Asa ca tortul a fost ...verde, salata tot verde si amandoua au fost surprinzatoare si ca gust si in culoare. Tortul va promit am sa-l postez mai incolo.



Timp de preparare: aproximativ 40 de minute
Portii: peste 6

Ingrediente:
  • 1 kg struguri mici verzi, dulci
  • 4-5 kiwi
  • 1 conserva de ananas
  • 250 ml vin alb demisec, recomandabil Feteasca
  • 250 ml sirop facut din 100 gr zahar si 150 ml apa, in care adaugam la fiert cuisoare si baton de vanilie
  • 300 ml frisca
  • fructe si frunze de pysallis pentru decor

Mod de preparare:
  1. Spala fructele, desprindele de codite, curata-le de coaja si taie kiwi in bucatele medii;
  2. combina ananasul (fara sirop) cu restul fructelor;
  3. pune vinul peste fructe si lasa-le acoperite minim 30 de minute;
  4. adauga siropul fiert si racit, si sucul de la conserva de ananas;
  5. pune in cupe si decoreaza cu frisca si fructe de pysallis.
Pofta buna :)